top of page
Search
Writer's pictureCerību Spārni

Ar jautrām dziesmām un dejām biedrība "Cerību spārni" svin Saulgriežu svētkus

Updated: Aug 9, 2022

Šodien biedrības Cerību spārni jaunieši no Siguldas devās uz Spāri, tā atrodas Cēsu novadā, tur kopā ar grupu mājas Spāre jauniešiem tika svinēti Saulgriežu svētki.


Siguldiešiem Saulgriežu svinību piedzīvojums sākās ar braucienu ar vilcienu līdz Ieriķu stacijai. Jautrā noskaņojumā, Līgo dziesmām skanot gan Siguldas stacijā, gan vilcienā, jaunieši ieradās Spāres grupu mājā.


Pasākums tika atklāts ar Jāņu zāļu lasīšanu un ziedu apļa veidošanu grupu mājas Spāre pagalmā. Jaunieši ar interesi klausījās par dažādu Jāņu zāļu simbolisko nozīmi. Tāpat neiztikt bez apdziedāšanās un apdejošanās tradīcijām. Pasākumu vadīja grupu mājas Spāre jaunietis Juris.


Rakstnieka dārza teritorijā, svinībās piedalījās vairāk kā 60 dalībnieki. Jaunieši no Siguldas bija sagatavojuši dažādus priekšnesumus, dziesmas un dejas. Savukārt, Spāres jaunieši bija sagatavojuši ticējumus, tautas dziesmas, mīklas, tāpat dziesmas un dejas.


Biedrības "Cerību spārni" kolektīvā ir Līgas un Jāņi, šogad viens no mūsu īpašajiem Jāņiem ir Ivans no Ukrainas, viņš uz pasākumu ieradās ar ģimeni. Ar Ivanu biedrībai izveidojusies sirsnīga un profesionāla sadarbība. Svarīgi pieminēt, ka arī biedrība "Cerību spārni" organizē nepieciešamo atbalstu cilvēkiem no Ukrainas, kas ieradušies Latvijā, Siguldas novadā kara darbības dēļ. Biedrība nodrošina darba vietu 3 cilvēkiem no Ukrainas.


Saulgriežu svinības nav iedomājamas bez uguns, ugunskura kuršanas. Kopā ar jauniešiem tika celts ugunskurs un tajā spraustas papardes, simbolizējot labestību un mīlestību.


Paldies Spāres pakalpojumu kolēģiem un jauniešiem par svētku organizēšanu!


Biedrība "Cerību spārni" iestājās par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem cilvēkcienīgu dzīvi. Visi biedrības cilvēki ir vērtība, visi, atbilstoši savām spējām, iesaistās visos pasākumos un visās aktivitātes. Svētku plānošana un svinēšana ir viens no dzīves notikumiem, kas vairo prieku un labsajūtu, un ļauj aizmirst ikdienas rūpes. Pateicoties sirsnīgajiem un atbilstošajiem biedrības darbiniekiem, jauniešiem ar garīga rakstura traucējumiem ir interesanta un piepildīta dzīve.


Ja arī tu vēlies atbalstīt mūsu darbu un cilvēkus, vari zvanīt uz ziedojumu tālr. 90006661 (viens zvans 4,27EUR).


Comments


bottom of page