top of page
Search
Writer's pictureCerību Spārni

PAVADĪTA NOSLĒDZOŠĀ DIENA AR RUMĀNIJAS PARTNERIEM

Updated: Oct 16, 2023

09.08. pavadījām noslēdzošo dienu kopā ar projekta ERASMUS+ programmas projekta " Jaunieši ar invaliditāti - nodarbināti un laimīgi!" partneriem no Asociatia Esperando, kas atrodas Rumānijā.

Dienu iesākām ar tikšanos grupu mājā “Sigulda”, kur bija iespēja apskatīt divus sociālos pakalpojumus – atelpas brīdi un grupu māju. Kopīgi pārrunājām gūtos iespaidus, iegūto pieredzi un iezīmējām tālākās kopīgās sadarbības iespējas, jo abām organizācijām ir ļoti līdzīgas vērtības un darbības virziens. Sadarbības partneri augstu novērtē visus izveidotos pakalpojumus, kas dod iespēju cilvēkiem ar invaliditāti dzīvot pēc iespējas patstāvīgāku dzīvi, saņemt atbalstu un palīdzību atbilstoši savām vajadzībām.

Tālāk devāmies aplūkot Siguldas skaistos dabas skatus no putnu lidojuma izbaudot braucienu ar vagoniņu pāri Gaujai. Nonākot Gaujas otrā pusē devāmies aplūkot rehabilitācijas centru “Krimulda” un tā skaisto dārzu.

Trīs dienu laikā esam iepazinuši Siguldas un Cēsu novadā piedāvātos sociālos pakalpojumus, kopā darbojošies specializētās darbnīcās un piedalījušies sociālās rehabilitācijas pakalpojumos. Vislielāko interesi Rumāņu kolēģi izrādīja par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību specializētajās darbnīcās, jo viņi arī ir ieplānojuši attīstīt nodarbinātības aktivitātes savos pakalpojumos. Ir patīkami, ka varam būt labs piemērs, iedvesmot partnerus no citas valsts un labprāt dalāmies savā pieredzē.

Biedrība “Cerību spārni’ 04.10. organizēs konferenci par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību, kurā ar Rumānijas pieredzi dalīsies Asociatia Esperando pārstāvji Andrada Craciun un Daniel Filipas.

Projekta rezultātā tiks izveidots reprezentatīvs labās prakses ceļvedis organizāciju darba kapacitātes vairošanā, kas skaidro, kā jaunieši ar invaliditāti tiek iesaistīti nodarbinātības aktivitātēs un kādi ir nodarbinātības veidi. Papildus tiks izveidoti divi video materiāli par abu organizāciju darbību jauniešu ar invaliditāti nodarbinātības jomā.

Līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības, Eiropas Komisijas vai Nacionālās aģentūras (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras) viedokli, kuras nav atbildīgas par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.






Comments


bottom of page